fredag 31 maj 2013

Boken om tre mord

 
Boken utspelar sig på Gotland på försommaren och det är en deckarbok skriven av Mari Jungstedt.
 
De tre orden jag skulle beskriva boken med är spännande, bra och intresseväckande.
 
 
Det har begåtts tre mord hittils denna försommar på Gotland. Alla turister är bortskrämda och de flesta vill inte ens bo kvar på Gotland när de hör att en seriemördare går lös där. Poliserna är besvikna på sig själva eftersom att de inte har ett enda spår efter mördaren, det enda beviset de har är en blodig yxa hittad på en åker vid första mordplatsen men fingeravtrycken matchar inga av dem i brottsregistret. Alltså är mördaren någon som inte har suttit inne förut. Polisen har fastställt alla offrens identiteter och har hittad en gammal fiskebod på stranden där offrens kläder låg.
 
Emma var på väg till sina föräldrars hus med samma press på sig sedan första mordet. Hon visste att det var hon som stod på tur för att alla tre kvinnorna som mördats var hon kompisar med när de var små. De fyra hade liksom varit ett gäng på barndomen. Nu var Emma vuxen och var gift och har två barn med Olle.

Emma satt i bilen och bara funderade, plötsligt såg hon en röd gammal Saab som åkte efter henne. hon försökte att inte bry sig om den men det var inte lätt med tanke på hur nervös hon var.
När hon var framme vid sina föräldrars hus märkte hon att den röda Saaben var borta. Hon låste upp dörren och gick in. Det luktade instängt och äckligt. Hon började kolla i en gammal byrolåda full med en massa kotaloger och plötsligt såg hon en gammal skolkatalog från sexan. Hon bläddrade runt lite och såg då ett ansikte som hon kände igen. Hjälp tänkte hon. Hon visste exakt vem mördaren var just nu. Det var en kille som gick i hennes paralellklass då. Hon och de tre som var mördade nu Helena, Frida och Gunilla. Hon visste varför alla de tre var mördade nu , alla de fyra hade mobbat honom då. Hans namn var Jens Hagman och nu var han ute efter henne. Plötsligt hörde hon dörren öppnas långsamt och såg en man stå där med en yxa i handen.

Jag tyckte att boken var lite seg i början men blev bara bättre och bättre. I slutet kunde jag inte sluta läsa den för att den blev mera spännande ju längre man kom i den. Jag rekomenderar boken till någon som vill ha spänning och bli lite nervös.
 


1 kommentar: