onsdag 9 april 2014

Fulast i världen

 Fulast i världen. Skriven av Ingrid Olsson.
Boken är lättläst och långtråkig för att det bara handlar om Simon och Siw. Simon har nyligen börjat i en ny klass efter sommarlovet. Simon är en vältränad och trevlig pojke och Siw tycker om honom. Siw är väldigt irriterad på Evelina för att hon redan har bestämt att Simon är en tönt. Evelina verkar vara den där personen som dömer saker i förväg utan att ha testat. Hon försöker vara någon slags chef över sina kompisar så att alla ska tycka likadant som henne. Siw och Evelina är kompisar men i den här boken är Siw väldigt trött på Evelina mycket för att hon är intresserad av Simon och anser inte att han är en tönt. Siw vill inte bli ovän med Evelina, men samtidigt vill hon att Evelina ska försvinna när hon pratar eller träffar Simon.

En spännande händelse i boken var när Simon och Siw var på samma fest och en kille i deras ålder börjar prata med Siw och det reagerar Simon på. Simon går fram till killen och frågar vad han håller på med och killen svarar lite stöddigt:
- Är det din flickvän eller?
Det blir oroligt och Siw står såklart på Simons sida men hon kan inte visa det för att Evelina är på festen. Siw gör troligen ett av sina dummaste val någonsin och säger åt Simon att sticka därifrån. Simon blir arg och ledsen och sticker hem. När Simon är ledsen vill han inte träffa någon alls. Han vill bara simträna och strunta i allt annat medans Siw försöker säga förlåt.

Boken var lite seg för att det bara handlade om Simon och Siw hela tiden. Jag vill att det ska finnas mer personer i en bok så att det kan bli fler personbyten när man tröttnar. Budskapet med boken är att väcka känslor hos läsaren, ett exempel från texten är: "Det hettar till i bröstkorgen. Slår upp till stora flammor. Siw har ett eldklot därinne." Det säger att Siw är väldigt arg efter att Evelina retat upp henne och man ska nästan själv bli lite arg och irriterad på Evelina.

Jag skulle rekommendera boken till någon som gillar lättlästa böcker för att det används inga svåra ord och är lätt att hänga med i.

1 kommentar: