tisdag 8 april 2014

Jag vill bara att du gillar mig

Boken heter "Jag vill bara att du gillar mig" och är skriven av Ingrid Olsson.
Jag vet inte riktigt vad det är för sorts genre för den handlar om så mycket och enligt mig är boken rätt förvirrande ibland men samtidigt intressant.

"Jag tittar på snön igen. Den rasande, rasande snön. Världen rasar och jag drar i jeansen framför spegeln. Jag är en vidrig ytlig päronrumpa."

En vanlig klass i gymnasiet är på väg till skolan, i boken får vi ta del av vissa elevers liv och väg till skolan, hur de mår, tänker, lever och hur de ser och tycker om de andra i klassen.

Boken är som uppdelad i kapitel om de olika eleverna i klassen och dem första är Katja, en tjej men väldigt lågt självförtroende. Den andre är Pär, den jobbiga killen i klassen. Sen har vi Andreas som är oberoende av tid och hatar klockan. Och så har vi Nellie, den tysta i klassen. Det är några av de som är med resten av de får du läsa dig till och vsd de tycker om varandra.
Det hrls utspelar sig i skolan och hemma hos några av eleverna och vi göt följs vissa under en dag och vissa under nån veckas tid eller två.

Enligt mig så blev jag förvirrad när jag lästa rätt ofta, jag märkte inte när det bytte kapitel så jag fick gå tillbaka och kolla hur det kom till det jag läste. Annars var det intressant och visade andras perspektiv på livet, jag gillar sånt och dessutom så tror jag att allt detta finns i huvudet hos de flesta ungdomar idag.
Stilen hon skrev i är väl okej men som sagt förvirrande, språket var därimot lätt att förstå, inga svåra ord eller något sånt.
Jag tror att Ingrid vill att alla ska veta att det är många ungdomar tänker så här i skolan och att föräldrar kan lära sig förstå sitt barn bättre.

Enligt mig var boken bra men den var lite seg i början men annars så. Jag rekommenderar den till de som vill försyå sig på ungdomar bättre eller vill veta hur de flesta ungdomar tänker nu för tiden.

1 kommentar: