söndag 2 juni 2013

Tystnadens hus

Den spännande boken som ger rysningar och dessutom är helt omöjlig att lägga ifrån sig, är skriven av Magnus Nordin.
 Tystndens hus är en spänningsroman om den nyblivna sextonåringen Stella som är trött på livet på Davids gård. Hon är så trött på att hon alltid ska berätta sina känslor och synder för allt och alla. Dag ut och dag in, samma sysslor varje dag. Hon har bestämt sig för att rymma. Hon får hjälp av en kompis vid namn Gabriel och på bara en natt är dem utanför de höga stängslet. Gabriel får hjälp av en vän att fixa en lägenhet. I den tomma, tysta och nästan fallfärdiga lägenhet sitter Stella ensam om dagarna då Gabriel jobbar svart på en städfirma. Hon har fått stränga årder om att hålla sig inne och inte visa sig för någon. Men efter ett tag börjar saker och hända, vad är det för krafsande ljud om nätterna? Vem är den lilla flickan som står ute på gården?

Jag tycker att boken är riktigt läsvärd för att det alltid händer något. Det är alltid någonting som gör att man vill vända blad och läsa vad som händer på nästa sida. Boken är även ett gott exempel på att det kan vara svårt att finna sig själv, särskilt när det händer kusliga saker runt om kring.
 Jag gillar däremot inte hur Magnus skriver i vissa meningar. Han skriver ''Mej och dej'' som det låter och inte som det stavas.

Om du gillar spänning och rysare så är det här den perfekta boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar