onsdag 13 maj 2015

Allan Karlsson den evigt unge farbrorn


Boken heter hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Boken är skriven av Jonas Jonasson.

Genren är troligtvis komedi.

Är du nyfiken på hur 100 åringar rymmer från deras äldreboende? Dessutom hur dom bara kan rymma utan sitt brännvin. Då är detta boken för dig, boken är både rolig och innehåller massor med action.

Boken handlar om Allan karlsson som på sin hundraårsdag har bestämt sig för att fly från sitt äldreboende för att slippa all uppmärksamhet. När Allan väl har kommit ut ifrån äldreboendet så startar han en evigt lång resa som han aldrig kommer glömma. Han träffar på en grabb på stationen i lilla Malmköping som verkar lite dum för att han ser inte på lappen att toan är avstängd och han vill väldigt gärna ha med sig sin stora väska in där. Det är väskan som startar ett långt äventyr för Allan och man undrar ju vad som befinner sig i väskan. Han träffar också en "yngre" farbror som är 40 år yngre än Allan och dom upplever äventyren tillsammans. Boken utspelar sig i det typiskt svenska samhället med återblickar från andra länder världen över där Allan har varit.

Jag tycker att boken är skriven i vanlig svenska utan några speciella drag.
Boken blev bättre ju längre in man kom i den men den var spännande redan från början. Författaren byggde upp spänningen så att man skulle fortsätta läsa boken. Boken var bättre än filmen för att i boken så händer saker som inte händer i filmen och allting var mer detaljerat. Jag tycker att man ska läsa den bok så fort man blir läskunnig för att sen är lätt att läsa och den är värd tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar