onsdag 13 maj 2015

Tjuvarnas stad

En historia om den allra varmaste sortens vänskap

Vill du läsa en underbart varm historia full av kärlek och vänskap? Då ska du läsa Tjuvarnas stad av David Benioff.
Den handlar om två unga män som under andra världskrigets Leningrad tvingas att ta sig genom halva landet om de vill behålla sina liv. Huvudpersonen Lev blir ertappad att sno cognac från en död tysk och sätts i en fängelsecell över natten. På morgonen kommer en annan ryss, Kolja, som är anklagad för att vara en desertör och får dela cell med Lev. Om de vill behålla sina liv måste de skaffa fram två dussin ägg till generalen som ska baka en tårta till hans dotters födelsedag. Med ransoneringar och väldigt dåligt med mat är uppdraget till synes omöjligt, men Kolja och Lev ger sig ut i vinternatten i sökande efter ägg i utbyte mot sina liv. Det är en lång resa och början på en väldigt stark vänskap.

Författaren använder ett språk som är lätt att förstå, och det är sällan nånting som är komplicerat att läsa. Hela boken flyter på rakt igenom och man blir nästan ledsen när den tar slut.
Jag tycker att boken var väldigt bra och jag skulle rekommendera den till alla som gillar böcker som är rörande och ger en varma känslor inombords. Det är nämligen det som jag tycker är bäst med boken. Den ger en härligt varm känsla inombords, den starka vänskapen mellan Kolja och Lev för att man blir berörd inom sig. Det är en så kärleksfull bok och med massor av bevis på vad riktig vänskap klarar av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar