onsdag 13 maj 2015

Sorgfjäril

Alice sörjer sitt gamla liv, att pappa är långt borta i Afrika, att mormor är död och kanske finns där även en ljusare familjesorg över att lillebror Emanuel är "annorlunda". Den starka syskonkärleken är väldigt viktig i boken. Det är även slitningarna mellan Alice och hennes mamma.

I denna ensamhet dyker en vacker sorgmantel upp och återkommer gång på gång till Alice som om den ville säga henne något, vara hennes vän. Det är inte det enda märkliga som händer i deras nya hus, Spanska slottet. All elektronik krånglar och i trakten sägs det att huset är hemsökt.

Alice tror inte på spöken, men skulle nog innerst inne gärna överbevisas, eftersom hon plågas av dödsångest om nätterna. Kopplingen mellan de övernaturliga skeendena och Alices sorg och rädsla för döden är intressant.

Denna bok är otroligt bra, dock är den bara runt 200 sidor. Det tar ett tag innan man kommer in i boken men när man väl gör det så vill man inte sluta läsa den. Det händer saker hela tiden i boken som gör det intressant och man undrar oftast vad som händer näst. Författaren använder sig av ett gammal nytt språk skulle man kunna säga, hon använder lite slangord men även gamla ord i boken. Jag skulle rekommendera denna bok till ungdomar, men speciellt folk som tror på det övernaturliga. Man måste ha ett tålamod när man läser boken för som jag sa så tar det en stund innan man kommer in i själva boken och det börjar hända saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar