onsdag 13 maj 2015

En man som heter Ove

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot råkar förstöra Oves brevlåda blir det början på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter och en oväntad vänskap. Som kommer förändra en man och sin bostadsförening. 


Jag tycker boken var en underhållande och väl skriven bok. Det är ingen del som är mindre tråkig utan Fredrik har lyckats hålla en vaken och road hela boken igenom. Med hjälp av Oves bittra tankar och språk om omgivningen ger han ett allmänt och vardagligt språk i boken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar