onsdag 1 maj 2013

Boken om att leva som en tonåring

Härlig, grymt bra och helt underbar. Det är de tre orden som jag skulle vilja beskriva min bok med. Ännu en gång har Lisa Bjärbo skrivit en riktigt bra ungdomsbok. I Allt jag säger är sant förstår man tydligt redan i titeln att det är en bok om en stark karaktär som utstrålar mycket energi.

Alicia är 16 år och går ettan på gymnasiet tillsammans med sin bästa vän Fanny. Men inte långt in på terminen så känner Alicia att hon har inget i skolan och göra utan hon vill ut i världen och göra stordåd. Så hon bestämmer sig för att hoppa av gymnasiet.

 Men när Alicia blir osams med både sina föräldrar och sin bästa vän flyttar hon hem till sin mycket mer förstående mormor. Hon skaffar ett jobb och börjar ta tag i sitt liv. Man får aldrig reda på var boken utspelar sig men det gör inget för då kan man skapa en egen bild om hur det ser ut.

Slutet var riktigt bra och många frågor får sina svar och allt man har funderat över blev klart och tydligt.

Jag gillade verkligen författarens sätt att skriva. Det var så enkelt att hänga med i boken och förstå vad det var som hände. Det var nog ingen del i boken som var bättre än en annan utan allt var riktigt spännande och bra!

Allt jag säger är sant är nog en av de bästa böckerna jag har läst. När jag väl hade börjat läsa ville jag inte lägga ifrån mig boken. Det är verkligen en bok som man skulle kunna tänka sig att läsa igen.

Jag rekommenderar den här boken till dig som gillar typiska ungdomsböcker och som gillar att läsa.
1 kommentar:

  1. Tyckte du hade skrivit bra! Folk blir nog taggade av din fina text :)

    SvaraRadera