torsdag 30 maj 2013

Tyko Bloms äventyr som grävling

Vill du läsa om hur en föräldralös pojke från förr lever sitt liv nere i gruvorna utan att få göra nånting förutom att ta stenprover från de olika gruvorna, men sen får ett uppdrag som kom att förändra hans liv? Isåfall ska du läsa denna bok ''Den Dansande Djävulen'' skriven av Martin Widmark, en bra och spännande bok.

Den här boken handlar alltså om Tyko Blom. Han arbetar som en ''grävling'', det är så de som jobbar nere i gruvorna kallas. Han bor även där med ett tiotal andra grävlingar i ungefär samma ålder, det enda de får göra är att jobba i gruvorna, äta, sova och gå till kyrkan på söndagar. Helt plötsligt börjar konstiga saker hända: Den blinda mannen i sovrummet hör något från Tykos säng när han inte är där, det ligger en fingerborg i hans säng och han får ett underligt brev, men från vem?

Jag tyckte att boken var bra, inte bästa boken jag läst men bra. Det är lite segt i början och i mitten för då går de bara runt och pratar men man måste fortsätta läsa iallafall för det är slutet av boken som är bäst.
     Författaren har skrivit boken med ren svenska, inga konstiga ord, inget annat språk.
Jag tror att författaren vill få fram att även fast livet ser mörkt ut så ska man aldrig ge upp hoppet.
2 kommentarer:

  1. den här boken verkar jätte bra, mycket bra skrivet tobias perneblad!!!!!!!!!

    SvaraRadera