måndag 20 maj 2013

Sommar, sol och spänning

Om du vill veta hur sommarn efter 9:an ser ut så ska du läsa den här boken om 62 dagar i sommarlovet som Cilla Naumann skrivit om.

Det handlar om ett par 9:or som har sommarlov och är och spelar fotboll och gör massa roliga sakar och mitt i sommaren händer det en grej. De visste inte ens om det och så hände det värsta som kan hända nästan. Lassemiss, en av deras bästa vänner, har blivit dödad i en brand som de har varit inblandade i.

Huvudpersonen som man inte får reda på namnet är inblandad i mordet och hans brorsa som alltid varit den coola och lugna var nu den som var rädd och nervös. Han hade blivit blek och låg bara i sängen och sa ingenting. Deras föräldrar får reda på att de har varit och tältat den dagen Lassemiss blev dödad och att de hade startat en liten eld som tydligen spreds sig vidare.

Sen gick de på begravnigen som inte var så jobbig men det var tungt när de gick fram till kistan och skulle säga adjö när prästen berätta om Lassemiss liv.
På vägen hem tänkte han på vad han har gjort det är helt sjukt tänkte han att han hade och sina kompisar dödat sin bästa vän.

Han hoppade av bussen och gick direkt till polishuset och frågade om han fick prata med Söderlund och det fick han, han fick prata om allt han visste och hur han mådde och de kom fram till att de inte hade mördat Lassemiss, att det var en olyckshändelse alltihop.
Sen gick han hem.

Jag tycker att boken inte var så jättebra men rätt så spännande när det väl hände saker var det rätt spännande, men det hände inte så mycket saker i boken!
Jag kan rekommendera den här boken för personer i 10-14 årsåldern.

1 kommentar: