onsdag 22 maj 2013

Spänningen stiger i tystnadens hus

Stella är inte ensam i huset, flickan med böjande brunt hår som skriker ”mamma, mamma, mamma” i den krassliga hissen ger Stella kalla kårar.

TYSTNADENS HUS - MAGNUS NORDIN
Stella kommer inte ihåg något av sin uppväxt, till skillnad från de andra barnen på Fader Davids gård. Hon tycker att gården är hemsk, varje morgon får de stå och erkänna sina synder inför varandra, och samma sysslor är gäller varje dag. Hon kan inte längre hålla koll på veckodagarna för att de är så svartvitt. En dag kommer en ny kille till gården och Stella tycker att han verkar väldigt intressant och de verkar vara ganska lika, båda hatar Fader Davds gård. Tillslut bestämmer de sig för att rymma tillsammans och Gabriel har kontakter från världen utanför. Amir som hämtar dem vid vägen har fixat ett ställe där de kan bo. Ett gammalt ruckel som luktar dött och damm. För att försörja sig skaffar Gabriel ett svartjobb men Stella får stanna hemma hela dagarna och hon får absolut inte gå ut. När hon går hemma dagarna in och ut så börjar hon märka att konstiga saker händer i huset och hon märker att hon inte är ensam. En tjej med böjande brunt hår och röd klänning står på husets gård varje dag och stirrar någonstans. Stella kan inte låta bli att blanda sig i. Men hon förstår att allt är mycket större än hon trodde och hon dras in i sitt livs farligaste äventyr. Vita skepnader i källaren, hissar som fastnar och krafsande ljud om nätterna. 

Hur boken slutar får du själv ta reda på genom att läsa den. Jag tycker att det är en väldigt bra och spännande bok som gör att håret reser sig på armarna och ögonen blir större och större. Man slukas in i boken som en annan värld och plötsligt har man läst ut den. 

En sak som jag blev irriterad över var att det står ”mej” och ”dej”, vilket verkar vara vanligt i Magnus böcker.. Ändå så får den här boken 8/10 stjärnor av mig just för att den var så spännande!

Jag rekommenderar boken till ungdomar i 12-15 årsåldern som gillar att läsa kusliga och mystiska böcker.

 Nikita

1 kommentar: