måndag 20 maj 2013

Sveriges bästa fotbollsspelare


Fotbollsspelaren heter Zlatan Ibrahimovic och han har berättat sin historia för David Lagercrantz som har skrivit boken. Boken heter ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” Hans barndom var tuff och han bodde i Rosengård. Hans föräldrar är skilda och han bodde för det mesta hos sin pappa. Han snodde ofta cyklar som han cyklade med till träningar och en gång råkade han sno sin tränares cykel. I skolan hade han det tufft och var det något negativt om Zlatan så hade han sin pappa till försvar. Han stod hela dagarna med sin boll på bakgård och tränade tricks. När han spelade match med sitt lag så sa föräldrarna ofta "nu börjar han dribbla igen". Han bytte ofta lag för han inte trivdes. Han kom upp till juniorlaget i Malmö FF och där blev han frågad om han ville spela med A-laget.

 

Efter han hade spelat ett tag i Malmö så såldes han till Ajax för många miljoner. Där hade han problem för hans sätt att vara passade inte in där. Efter ett års spelande där såldes han till Juventus för också där många miljoner. Han spelade där minst ett år tills Juventus skulle åka ner från serie A. Då såldes han till Inter och där blev han hjälten i laget. Inter hade inte vunnit ligan på 17 år och när Zlatan kom dit vann de tre år i rad. Han kände att han ville gå vidare. Han ville antingen till Real Madrid eller Barcelona. Han köptes därefter av Barcelona för rekordsummor. Där tappade han stinget för där kunde han inte vara som han brukar. Han blev utfryst av Guardiola (Barcelonas tränare). Zlatan blev arg på dem och ville vidare. Han såldes till Milan för inte alls mycket. Barcelona gick massor med back på Zlatan och i Milan blev han också hjälte. Han spelade med landslaget mycket och han hade en period han var osams med förbundskapten och då spelade han inte med landslaget.

 

Han är tillsammans med en tjej som heter Helena och de har fått två barn. De heter Maxi och Vincent. Zlatan gillar bilar och han har ofta velat ha dyra bilar. Mino har varit en stor person för Zlatan för han har hjälpt Zlatan med kontrakt och övergångar.

 

Jag tycker att boken var spännande för det var många övergångar och kalabalik till vilken klubb han skulle gå till. Jag tycker också det var intressant att höra om hans ungdom. Språket var svenska med några engelska ord. Jag rekommenderar den till de som tycker om fotboll.

3 kommentarer:

 1. boken låter spännande och intresant skulle kunna tänka mig läsa den själv.bra resepton

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du ska läsa den Tobbe för jag tror den passar dig.

   Radera
  2. då ska jag väl läsa den Simon.

   Radera