måndag 20 maj 2013

Boken om det mystiska försvinnandet

Allan Karlsson har varit med om mycket i sitt liv, t.ex har han träffat flera presidenter, rest runt i hela världen, sprängt sitt hus två gånger, gått över bergskedjan Himalaya, gjort brännvin på getmjölk och gått ut genom sit fönster på sin hundraårsdag. Det är lite vad boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonsson handlar om. Det är en levnadsbeskrivning.

Allan bor på ett ålderdomshem där syster Alice jobbar, hon kan hitta hans sprit i alla hans gömställen. Allan började jobba på Nitroglycerin AB när han var 13 år. Efter många år så åkte han till Spanien när det var inbördeskrig, då sprängde han broar för att han var bra med sprängmedel. När han skulle spränga en bro så var det en hög person som skulle gå över så skrek Allan att han inte skulle vara på bron för att den skulle sprängas i luften. Den höga personen blev så glad att han bjöd Allan på en middag. Och när han var hundra år så klev han ut genom sitt fönster på ålderdomshemmet där han gick till busshållplatsen. Det var en ung person där och såg nervös ut. Han frågade Allan om han kunde vakta hans väska medan han gick på toa, killen hann inte komma ut innan Allan skulle på bussen så Allan tog väskan med sig. Det var då jakten började, knarklangare ville ha tillbaka sin väska och polisen ville hitta Allan. Busschauffören undrade vart han skulle och Allan frågade hur långt man kom på en femtiolapp. Boken utspelar sig ca 1912-2005.

Jag tycker att boken var rolig för att det händer mycket roliga saker i den. Boken blev aldrig tråkig för att det händer alltid någonting. Jag rekommenderar den här boken till de som gillar roliga böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar